Synaptiq, tinerii care vor să salveze vieți și timp prin AI în radioterapie

Synaptiq Synaptiq, tinerii care vor să salveze vieți și timp prin AI în radioterapie

Synaptiq este o platformă de tehnologie care vrea să reducă timpul de analiză a imaginilor medicale. Au fost premiați la InnovX-BCR, iar noi am discutat cu Diana Andrițchi, unul dintre cofondatorii startup-ului.


Startup-ul Synaptiq lucrează la dezvoltarea platformei Mediq, care reduce timpul de analiză a imaginilor medicale în cadrul procedurilor de tratare prin radioterapie a cancerului.


Compania Synaptiq a fost fondată de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Mohsin Raza, Roxana Săbău și Diana Andrițchi. Întreaga echipă este formată din ingineri ori specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.


Startup-ul s-a evidențiat în programul Advancing AI SEE dezvoltat de Techcelerator în parteneriat cu Google for Startups dedicat soluțiilor bazate pe inteligența artificială.


Ulterior startup-ul a primit și 250.000 de euro de la Gapminder prin Techcelerator, Cleverage VC și investitori de tip angel. De asemenea, Synaptiq a participat la acceleratorul InnovX-BCR, unde a fost câștigătoare în grupa de startups.


Mai multe pe Start-up