Start Up Sud Muntenia – îndrumare și finanțare pentru viitorii antreprenori

Start Up Sud Muntenia – îndrumare și finanțare pentru viitorii antreprenori Start Up Sud Muntenia – îndrumare și finanțare pentru viitorii antreprenori

Start Up Sud Muntenia este cel mai recent program destinat formării unei noi generații de antreprenori locali și finanțării planurilor de afaceri cu cel mai mare potențial de dezvoltare.

Acest program nu este singurul implementat în zona de sud a Munteniei. La finalul lunii februarie scriam despre proiectul AntreSTART, prin care viitorii antreprenori din regiune primeau finanțări în valoare de 40.000 de euro.

Start Up Sud Muntenia este un proiect realizat în parteneriat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, S.C. Trivento S.R.L., Asociația Dezvoltare.ro, 2 și Universitatea Valahia din Târgoviște și se desfășoară în regiunea Sud Muntenia ce cuprinde județele Dâmbovița, Prahova, Călărași, Giurgiu, Argeș, Ialomița, Teleorman.

Programul, care are o durată de 33 de luni (a început la data de 15 ianuarie 2018), își propune să ajute la crearea a 72 de noi locuri de muncă și la înființarea a 36 de noi firme (sau PFA-uri). Totodată, 300 de persoane vor beneficia de sprijin – 150 de persoane care au un loc de muncă dar doresc să dezvolte un proiect antreprenorial și 150 de persoane inactive sau aflate în șomaj.

Prin intermediul programului Start Up Sud Muntenia vor fi oferite finanțări în valoare de aproximativ 31.500 de euro, iar beneficiarii vor avea, de asemenea, un stagiu de practică de 40 de ore într-o întreprindere care are același domeniu de activitate cu cel al propriei afaceri nou înființate.

Se pot înscrie persoanele care au vârsta de peste 18 ani, sunt inactive sau au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere non agricolă în mediul urban.

Mai multe pe Start-up