Și ”mineritul” pe net poluează: până la 800 de tone de CO2 pe an

Și ”mineritul” pe net poluează: până la 800 de tone de CO2 pe an Și ”mineritul” pe net poluează: până la 800 de tone de CO2 pe an

În 2018, este posibil ca miner-ele web – aplicațiile care rulează în browser-ul unui utilizator și urmăresc să obțină criptomonede – să fi consumat până la 18,8 gigawați de energie electrică, potrivit unei cercetări Kaspersky privind impactul economic și de mediu al ”mineritului” web.

Acest lucru îl face comparabil cu rata de consum energetic a Poloniei și înseamnă că impactul mineritului web asupra mediului este de aproape 800 de tone de emisii de CO2.

Mineritul web sau cryptojacking-ul de browser este o amenințare căreia este posibil ca mulți utilizatori să îi fie victimă cu regularitate, fără să știe. Ei pot afla numai dacă verifică un cod sursă al paginii web sau dacă observă că anumite resurse web le supraîncărcă dispozitivele atunci când sunt deschise.

Mineritul web este o metodă alternativă de a obține criptomonede, care folosește vizitatorii site-urilor pentru a-și atinge obiectivul. Proprietarii de site-uri convertesc capacitatea dispozitivelor utilizatorilor lor în criptomonede în timp ce browser-ul utilizatorului este activ sau rulează în fundal.

Mai multe pe Start-up