See You, aplicația care le redă viața socială persoanelor nevăzătoare

See You, aplicația care le redă viața socială persoanelor nevăzătoare See You, aplicația care le redă viața socială persoanelor nevăzătoare

See You aplicația în care nevăzătorii descoperă prieteni și experiențe noi, a fost lansată în variantă public Beta iar realizatorii acesteia caută să testeze funcționalitățile pe care aplicația le pune la dispoziție.


În esență, See You este o aplicație web care conectează persoane cu deficiențe de vedere cu voluntari care-i pot însoți la diverse activități offline, dar și online. Este un proiect inițiat și realizat de organizația non-guvernamentală AMAIS, cu susținerea Accenture România.


Ideea aplicației a apărut din nevoia exprimată a nevăzătorilor de a participa la viața socială, lucru pe care îl pot face, de cele mai multe ori, cu sprijinul unul voluntar. Implicarea Accenture alături de AMAIS a venit ca o consecință firească a politicii incluzive a companiei de a susține comunitățile cu nevoi.


În România sunt 93.591 de nevăzători, dintre care peste 54% au un grad sever de hadicap. SeeYou a apărut din dorința de a face orașul un loc mai accesibil pentru toată lumea și pentru a mări cercul de prieteni al nevăzătorilor.


Mai multe pe Start-up