Scheme de ajutor financiar pentru sectorul cultural. Ultimele dezbateri la finalul săptămânii, dar și programul schemelor de finanțare

Scheme de ajutor financiar pentru sectorul cultural. Ultimele dezbateri la finalul săptămânii, dar și programul schemelor de finanțare Scheme de ajutor financiar pentru sectorul cultural. Ultimele dezbateri la finalul săptămânii, dar și programul schemelor de finanțare

Ministerul Culturii a elaborat, în contextul pandemiei COVID-19, un pachet de măsuri financiare, sub forma unor scheme de ajutor de stat și de minimis, menite să sprijine sectorul cultural din România. Măsurile au fost definitivate și sunt în ultima fază a dezbaterii publice, pentru ca ulterior să fie incluse în PNRR.


Forma actualizată a schemelor este rezultatul centralizării, respectiv analizei temeinice a unui număr semnificativ de observații și propuneri de modificare primite în urma procesului de consultare publică, desfășurat în perioada 26 ianuarie – 8 februarie a.c, precum și a dezbaterii publice organizate, online, în data de 22 februarie 2021, arată comunicatul de pe site-ul Ministerului Culturii.


Având în vedere că în prezent se elaborează Planul Național de Redresare și Reziliență care vizează investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență, Ministerul Culturii a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene schemele de ajutor de stat și de minimis dedicate sectorului cultural, pentru a fi incluse în cadrul priorităților investiționale ale PNRR.


O ultimă consultare a sectorului cultural – creativ va avea loc în cadrul dezbaterii publice ce va fi organizată la finalul acestei săptămâni. Mai jos ai planul tuturor schemelor de ajutor dedicate sectorului cultural care au fost transmite către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.


Mai multe pe Start-up