Romanii calatoresc cu aproape 50% mai ieftin in vacantele de toamna

Romanii calatoresc cu aproape 50% mai ieftin in vacantele de toamna Romanii calatoresc cu aproape 50% mai ieftin in vacantele de toamna

Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a analizat preturile vacantelor de toamna pentru cei care nu au consumat toate zilele din concediul pentru 2019. Numita si „vara indiana” sau „sezonul de catifea”, perioada care tocmai a inceput vine cu reduceri de preturi considerabile pentru biletele de avion sau rezervari hoteliere.
   
Romanii care au avut rabdare in timpul verii si au pastrat economiile pentru a le folosi mai eficient in vacante de toamna sunt rasplatiti pe deplin de companiile aeriene sau lanturile hoteliere, intrucat scaderile de preturi pot duce si la injumatatirea tarifelor din lunile aglomerate.   

Scaderi de preturi catre destinatii preferate ale romanilor 

Cea mai mare diferenta de pret pentru zborurile cu plecare din Romania se regaseste in rutele catre Marea Britanie: Pretul mediu al zborurilor catre Regatul Unit in lunile de toamna este mai mic cu 47% fata de pretul mediu pentru lunile iunie-august. O scadere importanta se remarca si in zborurile catre Franta, preturile medii devenind cu 43% mai mici decat cele din timpul verii. Alte tari vizitate intens de romani, catre care preturile medii ale zborurilor sunt reduse in lunile de toamna sunt Italia (31%), Spania (29%), sau Grecia (23%). 

In ceea ce priveste cazarea, proprietarii unitatilor au pregatit tarife atragatoare, dar nu toate sunt mai mici decat in sezonul estival. De aceasta data Grecia conduce topul reducerilor dintre tarile deja mentionate, oferind cazari cu 34% mai ieftine in lunile de toamna.

In vestul continentului, camerele de hotel din Spania si Italia au preturi medii cu 22% mai mici, respectiv 20%, iar cele din Franta ofera cele mai mici reduceri din top, de 4%.   

Exemple concrete: un zbor Timisoara - Milano in mijlocul lunii octombrie poate fi achizitionat cu 17 EUR, iar un zbor dus-intors din Cluj catre New York la finalul aceleiasi luni costa 419 EUR. Din Bucuresti se poate zbura catre Roma in mijlocul lunii noiembrie cu doar 24 EUR/pers (dus-intors) iar catre Amman la finalul lunii cu 46 EUR/pers (dus-intors). 

Mai multe pe DailyBusiness