Revolut, pasul spre unicorn cu 150 de mil. de dolari finanțare

Revolut, pasul spre unicorn cu 150 de mil. de dolari finanțare Revolut, pasul spre unicorn cu 150 de mil. de dolari finanțare

Startup-ul fintech Revolut, care are clienți și din România, ar urma să devină unicorn. Mai exact, să fie evaluat la circa 1,4 miliarde de dolari.

Condiția pentru ca business-ul fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko în 2015 să se alăture unor companii precum UiPath, Uber, Dropbox, Airbnb, WeWork este ca Revolut să primească o nouă rundă de finanțare, în valoare de 150 de milioane de dolari, după cum scrie ReCode.

Cea mai nouă rundă de investiții este condusă de DST Global, o firmă de investiții fondată de rusul Yuri Milner, iar negocierile dintre cele două entități sunt încă deschise. Comparativ, cel mai mare competitor al Revolut, TransferWise, este evaluat la 1,6 miliarde de dolari și este susținut de fonduri de venture capital precum Andreessen Horowitz.

La finalul lunii februarie, Revolut, care pune la dispoziția clienților servicii precum conturi curente sau carduri ce le oferă posibilitatea de a face tranzacții într-o varitate de valute la cotații mai mici decât cele bancare, strânsese deja 90 de milioane de dolari în finanțări și era evaluat la peste 400 de milioane de dolari.

La finalul lui februarie, fondatorii Revolut, startup-ul fintech cu sediul în Marea Britanie și activ și la nivel local, anunțau faptul că au atins pragul de rentabilitate grație creșterii numărului de utiliatori care preferă serviciile financiare alternative oferite de companie și a lansării unor noi produse.

Mai multe pe Start-up.ro