Proiectele românești incluse în graturi UE cu valoare totală de 114 milioane euro

Proiectele românești incluse în graturi UE Proiectele românești incluse în graturi UE cu valoare totală de 114 milioane euro

Două entități din România fac parte din cele 35 proiecte de dezvoltare de tehnologii emergente finanțate de către European Innovation Council, prin programul Horizon 2020.


Astfel, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie și Nanom Mems SRL au fost selectate printre firmele și entitățile care vor primi un grant total în valoare de 144 de milioane de euro de la Uniunea Europeană.


Programul din care fac parte cele două entități, NANO-EH, are ca scop cercetarea proprietăților de frecvență înaltă ale unor noi tipuri de nano-materiale utilizate în sub-module scalabile de extragere și stocare de energiei care sunt proiectate pentru utilizări specifice ale unor dispozitive IoT.


De altfel, INCD pentru Microtehnologie, aflat sub coordonarea Ministerului Cercetării, dezvoltă dispozitive nanoelectronice, materiale avansate (grafenă) şi dispozitive pe bază de grafenă şi SiC, microsenzori şi microsisteme pentru IoT şi aplicaţii în domeniul energiei şi sănătăţii.


Mai multe pe Start-up