Proiect care folosește VR pentru terapia copiilor cu autism, finanțare în Țara lui Andrei

Proiect care folosește VR pentru terapia copiilor cu autism, finanțare în Țara lui Andrei Proiect care folosește VR pentru terapia copiilor cu autism, finanțare în Țara lui Andrei

Proiectul Digital Therapy for Autism are o valoare de 45.000 de euro și este singurul din România care folosește tehnologia de tip VR în terapia copiilor cu tulburări de spectru autist.


Proiectul Digital Therapy for Autism a fost lansat în luna iunie a acestui an și este dezvoltat de către agenția Ideologiq România, în parteneriat cu Asociația Autism Voice și OMV Petrom, care a finanțat proiectul prin programul „RO SMART în Țara lui Andrei‟.


Valoarea totală a proiectului este de 45.000 de euro, iar scopul acestuia este de a îmbunătăți recuperarea și integrarea copiilor cu autism și alte tulburări de dezvoltare prin digitalizarea și transpunerea în realitate virtuală (VR) a terapiei ABA (Applied Behavior Analisys), desensibilizând copiii la situații cotidiene cum ar fi mersul cumpărături sau o simplă călătorie cu metroul.


Asociația Autism Voice activează de 12 ani în domeniul recuperării copiilor cu vârsta de până la 18 ani care suferă de aceste afecțiuni. De acest proiect se vor bucura peste 200 de copii aflați în terapie la cele două centre ale asociației, dintre care 170 având vârsta de peste patru ani. Expunerea copiilor la mediile de realitate virtuală se va face doar sub stricta supraveghere a terapeuților celor două centre.


Mai multe pe Start-up