Portal de la Facebook - boxa inteligentă care-ți aduce rețeaua-n casă

Portal de la Facebook - boxa inteligentă care-ți aduce rețeaua-n casă Portal de la Facebook - boxa inteligentă care-ți aduce rețeaua-n casă

Facebook a anunțat lansarea a două boxe inteligente prin care poți face videoconferințe cu prietenii. Cu această ocazie Facebook intră și-n casa ta cu adevărat.

Facebook Portal sunt primele produse fizice realizate cu brandul companiei, deși acum ceva ani am avut și un Facebook Phone sub brandul HTC First. Facebook Portal pot fi folosite pentru audio sau videoconferințe către alți utilizatori de Portal, Facebook sau Facebook Messenger.

Boxele inteligente pot reda muzică prin Pandora sau Spotify sau să fie folosite pentru a reda video-uri de tip Facebook Watch, un nou serviciu al Facebook prin care încearcă să rivalizeze cu YouTube. Portal sunt boxe cu ecran, dar care nu pot fi folosite independent, de exemplu, ca să stai pe Facebook, ci sunt făcute doar pentru conversații și conținut media.

Există două variante - Portal și Portal+. Varianta Portal seamănă cu Amazon Echo Show și costă 200 de dolari, iar Portal + are o tabletă mare montată și costă 350 de dolari. Ambele sunt disponbile pentru precomandă și integrează Amazon Alexa.