Platforme de crowdfunding care îți permit să cumperi acțiuni în startup-uri

Platforme de crowdfunding care îți permit să cumperi acțiuni în startup-uri Platforme de crowdfunding care îți permit să cumperi acțiuni în startup-uri

Deși s-ar putea crede că numai fondurile de investiții și investitorii foarte bogați pot finanța și, respectiv, cumpăra acțiuni în startup-uri, acest lucru este, de fapt, posibil pentru oricine, chiar și cu 50 de lei.

Ronald Wayne, unul dintre cofondatorii Apple, deținea 10% din acțiunile companiei, pe care le-a vândut cu 800 de dolari la începutul afacerii. Ulterior, Apple a devenit primul brand tech evaluat la 1.000 de miliarde de dolari. Wayne a lăsat să-i scape printre degete o oportunitate care avea să-i aducă venituri uriașe în timp.

Oricine poate finanța și, respectiv, cumpăra acțiuni în startup-uri, chiar și cu 50 de lei. Desigur, trebuie să fii conștient de faptul că multe startup-uri eșuează și investitorii nu se aleg cu nimic. Totuși, avantajul este că, în cazul campaniilor de crowdfunding, investitorii își primesc adesea banii înapoi, în cazul în care startup-urile nu au adunat suma necesară. Iată câteva platforme de crowdfunding care îți permit să cumperi acțiuni în startup-uri.

Mai multe pe Start-up