Piața locală de outsourcing - salarii, număr de angajați, valoare

Piața locală de outsourcing - salarii, număr de angajați, valoare Piața locală de outsourcing - salarii, număr de angajați, valoare

Piața locală de Business Process Outsourcing (BPO) a ajuns, în 2019, la o valoare de aproximativ 800 de milioane de euro, în creștere cu 8% comparativ cu 2018, potrivit estimărilor Computer Generated Solutions (CGS) România. Ce salarii sunt în outsourcing și ce joburi în IT sunt disponibile?


“Piața românească de outsourcing a avut, și în 2019, o creștere substanțială, fiind unul dintre sectoarele cu o evoluție pozitivă raportată de la an la an, încă de la începutul dezvoltării sale pe plan local. Acest lucru a fost determinat de interesul pe care companiile străine îl au față de externalizarea serviciilor pe piața autohtonă datorită potențialului uman și tehnologic ridicat oferit de România”, a declarat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS România.


Potrivit afirmațiilor sale, în perioada în care fenomenul de outsourcing lua amploare la nivel global, respectiv în intervalul 1980-1990, acesta reprezenta în primul rând un model prin care companiile mari urmăreau să îşi scadă costurile. Astăzi, însă, lucrurile s-au schimbat, iar externalizarea proceselor de business este un mod de a eficientiza business-ul, la un nivel calitativ ce maximizează satisfacţia clienţilor, oferind în același timp, acces la forţă de muncă specializată şi flexibilă.


“Dacă în urmă cu 15 ani România nu exista pe harta internațională a outsourcing-ului, iar acum 5 ani se regăsea încă pe lista celor mai ieftine țări în ceea ce privește externalizarea proceselor de business, astăzi lucrurile arată diferit. Astfel, piața locală este preferată de către companiile multinaționale, mai ales datorită nivelului crescut de educație al angajaților din industrie și posibilității acestora de a susține proiecte complexe”, a mai afirmat Vladimir Sterescu.


Mai multe pe Start-up