Peste 650 de cicliști la linia de start, sâmbătă, 5 septembrie, în competiția Câmpina Open MTB - Race for Autism

        START-ul se va da în zona Platoului Muscel și va fi diferențiat, în funcție de categoriile de concurs:

        - Ora 11.30 – start pentru copii

        Traseul pentru copii (până la 15 ani), se întinde pe o lungime de 5 km, este complet offroad, pentru păstra frumusețea unui parcurs de mountainbike, dar are o diferență de nivel redusă, accesibilă celor mici.

        Traseul lung, pentru categoriile Elite și General (adulți amatori), înseamă parcurgerea, de două ori, a traseului scurt, cu eliminarea unei porțiuni de la final, astfel încât distanța totală va fi de 37 km, cu o diferență de nivel de 1050 m. Limita de timp pentru o tură este de două ore și 30 de minute.

<p margin-top:6.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:6.0pt;margin-left:0cm;text-align:justify;line-height:normal"="" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 15px; vertical-align: baseline; line-height: 20px; color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(228, 216, 193);">        2 puncte de energizare și hidratare sunt stabilite, de-a lungul traseului. De asemenea, în zona de Start/Sosire, participanților li se pun la dispoziție apă, fructe, energizante și masa de prânz.

        Weekend-ul trecut, echipe de voluntari au igienizat traseele, le-au marcat și le-au pregătit pentru competiția din 5 septembrie.

        În primăvară, când organizatorii încă discutau traseele, Marian Frunzeanu, multiplu campion național la ciclism, le-a parcurs alături de echipa proiectului și le recomandă cu plăcere :  “Am parcurs, împreună cu organizatorii, traseele de la ediția Campina Open MTB 2015.                   Traseul începe cu o buclă, imediat după start, care te va urca până în cea mai înaltă zonă a Dealului Muscel, pentru ca apoi să te coboare în viteză, din nou, pe platou. Continuă prin padurea de pe dealul Voila, urcă în Cornu, la mânăstire, apoi pe o coamă superbă, ajunge din nou pe platou. Pe traseu ai aproape tot ce îți poți dori: zone de plat, cu un peisaj superb, urcări lejere, pe care toți concurenții le vor parcurge cu plăcere, urcări abrupte, de lungimi medii și scurte, care să scoată tot din tine, dar și coborâri spectaculoase, prin pădure sau tuneluri de vegetatie. Avansații vor trece de două ori prin zona de start și, cunoscând atmosfera din tabăra de pe Platoul Muscel, vor avea parte de o galerie numeroasă. Va fi un spectacol total să îi vedem pe cei mai buni sportivi luptându-se pentru un loc pe podium. Le urez succes!”

       “Câmpina Open MTB – Race for Autism” este un eveniment sportiv cu scop caritabil, organizat de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația Caraiman Câmpina. Toate fondurile obținute din înscrieri și din donații sunt folosite pentru un proiect destinat copiilor cu autism din Prahova. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe sprijinul susținătorilor. 

Sursa: Lemet