Pe piața neagră, identitatea ta digitală se vinde cu mai puțin de 50 de dolari

Pe piața neagră, identitatea ta digitală se vinde cu mai puțin de 50 de dolari Pe piața neagră, identitatea ta digitală se vinde cu mai puțin de 50 de dolari

Chiar dacă multă lume a auzit de infracțiuni cibernetice cum ar fi furtul de date și/sau de identitate, se pare că relativ puțini știu valoarea informațiilor furate.

Un studiu Kaspersky Lab realizat în rândul a peste 7.000 de europeni arată teama provocată de furtul și utilizarea ilegală a datelor personale, dar și faptul că numeroase persoane nu știu sigur valoarea datelor lor și la ce le-ar putea folosi infractorii.

Dacă 59% dintre respondenții din cercetarea Kaspersky Lab sunt conștienți de faptul că firmele pot face bani vânzând datele lor personale unor terți, 50% nu știu cât valorează datele lor pentru companiile respective sau pentru infractorii cibernetici.

Realitatea este că datele – inclusiv cele pe care mulți oameni le consideră inofensive sunt furate în mod constant și vândute pe Dark Web. De exemplu, înregistrările medicale furate care erau vândute cu prețuri între 70 și 100 de dolari bucata în 2016, se vând acum mai ieftin pentru că sunt atât de multe în circulație.

Mai multe pe Start-up