Paid Analytix îți arată de unde pierde firma ta bani fără ca tu să știi

Paid Analytix Paid Analytix îți arată de unde pierde firma ta bani fără ca tu să știi

Companiile mari au șanse să piardă bani fără să-și dea seama prin erori de procesare a plăților sau prin dublarea unor plăți. Și atunci când oamenii nu pot identifica aceste erori, un startup românesc o poate face. Paid Analytix a fost premiat în cohorta Grinders a acceleratorului InnovX-BCR și ajută companiile prin inteligență artificială să descopere problemele tranzacțiilor.


Paid Analytix e unul dintre startup-urile care au făcut parte din cohorta Grinders a acceleratorului InnovX-BCR. Cu ajutorul inteligenței artificială ajută companiile să identifice erorile în procesarea plăților și să înțeleagă cauzele ascunse. Noi am discutat cu Radu Fertonea, CEO și cofondator al Paid Analytix. Compania a fost cofondată alături de Octavian Alecu.

Cum a pornit Paid Analytix și ce problemă rezolvă


Radu Fertonea a lucrat anterior în companii mari și a identificat o problemă atunci când gestina echipe operaționale în zona de facturi și plăți către clienți globali.


„Din cauza faptului că acești clienți erau mari, cu procese de plată complexe, indiferent de tipologia clientului întâmpinam probleme în a evita erori operaționale ca plățile duble, erorile la nivel de valută și la nivel de sumă. O parte din probleme nu erau descoperite de noi, ci semnalate de furnizori și clienți”, povestește Fertonea.


După ce au identificat problema, Fertonea și echipa lui au studiat cum ar putea să o rezolve, ce companii oferă soluții.


Mai multe Start-up