O româncă, printre cei mai buni oameni din domeniul AI (Inteligență Artificială) din Europa

O româncă, printre cei mai buni oameni din domeniul AI (Inteligență Artificială) din Europa O româncă, printre cei mai buni oameni din domeniul AI (Inteligență Artificială) din Europa

Britanicii de la publicația Sifted au creat o listă cu 30 de oameni importanți din domeniul Inteligenței artificiale pe care ar trebui să-i urmărești, iar printre ei se află și o româncă.

Maria Axente este al doilea angajat PricewaterhouseCoopers (PwC) care a ajuns pe listă. Ea este responsabilă pentru programele de inteligență artificială din cadrul companiei și conduce AI for Good al PwC, în care militează pentru utilizarea responsabilă și etică a inteligenței artificiale.

Din 2010 lucrează în Londra, iar de cinci ani se află în cadrul companiei de consultanță.

„Am crescut într-un mic sat din Transilvania, România, iar Star Trek și Star Wars au fost fereastra mea către viitor și o lume în care tehnologia contribuie la dezvoltarea omenirii”, spunea Maria Axente, pentru organizația britanică We Are Tech Women. Ea mai spune că mama sa a fost un model pentru ea și că de la mama sa a moștenit pasiunea pentru matematică, fizică și știință. A mers și mai mult pe partea de tehnologie, apoi a făcut un MBA pentru că era curioasă să vadă tehnologia și dintr-un alt unghi, dintr-o altă perspectivă.

Mai multe pe Start-up.ro