Nevoia de capital a IMM-urilor românești, amplificată în pandemie

Nevoia de capital a IMM-urilor românești, amplificată în pandemie Nevoia de capital a IMM-urilor românești, amplificată în pandemie

Peste jumătate din IMM-urile românești au întâmpinat probleme la încasarea facturilor în 2020, ceea ce a determinat o creștere a nevoii de finanțare din piață, potrivit unui studiu făcut de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România


În acest context, Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online, a înregistrat creșterea cu 90% a volumului de finanțări oferite, de la 40 milioane de lei în 2019 la 77 milioane de lei în 2020.


,,În 2020 pandemia a pus o presiune imensă pe afacerile mici și mijlocii, care s-au confruntat adesea cu probleme serioase de cash-flow. Am primit spre analiză peste 5000 de aplicații de vânzare a facturilor, iar valoarea medie a facturii acceptate la cumpărare a fost de 3.063 euro. Prin intermediul platformei noastre, aplicațiile au fost analizate rapid, iar numeroase afaceri au primit în mai puțin de 24 ore sprijinul necesar pentru a putea achita salariile angajaților sau materia primă de producție, reușind astfel să-și continue activitatea în această perioadă dificilă”, a spus Cristian Ionescu, CEO și co-fondator Instant Factoring.


Potrivit estimărilor, pandemia de coronavirus a determinat în 2020 creșterea termenului mediu de plată a facturilor din România. Astfel, acesta a depășit 120 de zile, față de 115 zile în 2019, nivelul fiind dublu față de media europeană și față de valoarea înregistrată în urmă cu 10 ani.


Mai multe pe Start-up