Magnifica nava de croaziera „Harmony of the Seas”

Cand s-a pus problema construirii celei mai mari nave de croaziera din lume, inginerii Royal Caribbean International au apelat imediat la otel. Nava de croaziera „Harmony of the Seas” este lunga cat patru terenuri de fotbal si contine otel cat pentru realizarea a 31 Turnuri Eiffel. Cu o inaltime de 64 m aceasta nava are de trei ori inaltimea London’s Olymic Stadium.

A treia nava din navele de croaziera Oasis Class, „Harmony of the Seas” a fost construita de STX Franta la santierul sau naval Saint-Nazaire pentru Royal Caribbean International.

Cu un tonaj brut inregistrat al navei de 226,963 tone, o capacitate de 6360 pasageri, aceasta a necesitat 32 de luni de constructie si dispune de:

- 2.500 de camere pentru pasageri

- 20 de restaurante

- 23 piscine

- Central Park - un parc in centrul navei, cu mai multe 10.000 de plante si 50 de copaci

- 24 ascensoare pentru persoane

ArcelorMittal este compania care a furnizat integral otelul utilizat pentru constructia acestei spectaculoase nave.

Michael Bayley, Presedinte si CEO al Royal Caribbean International: "Harmony este cu adevarat magnifica in fiecare sens al cuvantului, de la arhitectura si design, la atentia pentru detalii cu care echipajul nostru incredibil isi intampina oaspetii . Nava este deservita de 2.100 membri ai echipajului, avand 77 de nationalitati diferite.

Vasul a fost livrat in mai 2016 - in prezent cel mai mare vas de croaziera din lume - cuprinde 7 zone: Royal Promenade, Central Park, Boardwalk, complexul Youth Center, zona Divertisment, zone de sport si complexe Spa / Fitness.

In zona Royal Promenade bine cunoscutul sculptor David Černý are expusa sculptura „Head”, pentru care s-au folosit cinci tone de otel inoxidabil. Aceasta sculptura este conectata la motoare ce o transforma int-o opera de arta in continua schimbare.