Loginro, platforma pentru specialiștii IT români plecați în străinătate

Loginro, platforma pentru specialiștii IT români plecați în străinătate Loginro, platforma pentru specialiștii IT români plecați în străinătate

Agenția Brainspotting, o companie de consultanță în atragerea de talente IT, lansează Loginro, o platformă de tip marketplace de joburi în tehnologie.


Loginro își propune să conecteze angajatori și talente în IT în jurul unor oportunități de carieră și să creeze o rețea relevantă și funcțională pentru industria de IT locală.


România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie în fiecare an, în contextul în care 40.000 de profesioniști activează în diaspora și 140.000 în țară. În ultimii 20 de ani, 26% din profesioniștii în IT au plecat din România, dar 1 din 4 își dorește să se întoarcă, conform unui studiu intern realizat în luna mai, 2020.


”Scopul proiectului este acela de a capitaliza talentul IT-ului românesc, de a crea o comunitate funcțională, vie, de a semnaliza corect potențialul domeniului din punctul de vedere al calității resurselor umane și nu doar al numărului de resurse. Ambiția de termen lung este cea de a contribui la așezarea solidă a României pe harta IT-ului global, de a hrăni curentul „brain regain” pentru România, de a îmbunătăți rating-ul de țară în lumea profesioniștilor în IT”, spune Ana Giurcă, fondator Loginro.


Mai multe pe Start-up