Legea pentru simplificarea impozitării investitorilor trece de Senat

Legea pentru simplificarea impozitării investitorilor Legea pentru simplificarea impozitării investitorilor trece de Senat

Senatul României a adoptat propunerea legislativă pentru simplificarea impozitării investitorilor din piața de capital. Din cei 120 de senatori prezenți, au fost înregistrate 118 voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă. Propunerea legislativă va merge în Camera Deputaților, for decizional, pentru adoptare.


Proiectul de lege prevede reținerea la sursă a impozitelor generate de câștigurile de capital pentru investitorii individuali, prin impozitarea diferenţiată a profiturilor realizate, și anume cu 1% pentru deţinerile de peste un an şi 3% pe cele mai mici de un an, fără ca pierderile să mai fie compensate.


Obligaţia calculării, reţinerii la sursă, declarării şi plăţii impozitului va reveni intermediarilor şi administratorilor de fonduri. Propunerea legislativă privind modificarea și completarea legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, care include simplificarea impozitării investitorilor din piața de capital, a fost înregistrată în Senat pentru dezbatere în 13 octombrie 2021.


Mai multe pe Start-up