Investiție de 3,5 milioane de euro în Cluj: Telekom inaugurează 2 centre de date

Investiție de 3,5 milioane de euro în Cluj: Telekom inaugurează 2 centre de date Investiție de 3,5 milioane de euro în Cluj: Telekom inaugurează 2 centre de date

Telekom Romania a inaugurat două data centers, o investiție de 3,5 milioane de euro, după cele patru din București și două din Brașov, devenind astfel operatorul român cu cea mai extinsă rețea de centre pentru oferirea de servicii de găzduire a datelor (HDC).


Telekom Romania continuă să își îmbunătățească rețeaua, pentru a le oferi clienților business soluții cât mai extinse pentru găzduirea datelor în deplină siguranță, dar și într-un mediu complet automatizat și controlat.


Cele două centre de date din Cluj-Napoca au o capacitate totală de găzduire de peste 300 de rack-uri.


În urma inaugurării centrelor de la Cluj-Napoca, suprafața totală de data room-uri ocupate de cele opt HDC-uri, localizate în trei orașe (București, Brașov și Cluj-Napoca), este de peste 2.000 de metri pătrați.


Nivelul de securitate din centrele de date se află la cele mai înalte standarde, accesul făcându-se în baza unui control multifactor, fizic si biometric (prin cititoare de amprente), iar condițiile de mediu sunt ideale, temperatura și umiditatea fiind ținute sub control permanent. De asemenea, alimentarea cu energie electrică este asigurată atât de rețeaua de distribuție, cât și de cele două generatoare de mari dimensiuni, respectiv 1,4 MW putere instalată fiecare. Din 2007 și până în prezent, HDC-urile Telekom Romania au funcționat în permanență, datorită măsurilor luate în această direcție.


Mai multe pe Start-up