În mintea infractorilor cibernetici și pe urma firimiturilor lăsate în cod

Bogdan Botezatu Cyber Threat

Cum reușesc specialiștii de securitate informatică să recunoască amenințările la care sunt supuși utilizatorii obișnuiți sau companii uriașe? Laboratoarele din cadrul companiilor de securitate analizează fiecare atac, iar la conferința Virus Bulletin din Praga, Cristina Vatamanu (Bitdefender) a vorbit despre identificarea acestora, dar și despre ce am putut vedea în ultimii doi ani.


Cristina Vatamanu este Manager Cyber Threat Intelligence Lab din cadrul Bitdefender. Ce face ea? Analizează malware-ul, investighează organizațiile de crime cibernetice și descoperă ce și cine se află în spatele atacurilor. Fără munca ei și a echipei ei, nu ar putea fi identificate amenințări informatice care apoi să poată fi apărate de către produsele de securitate.


Am discutat cu ea și cu Bogdan Botezatu (Director of Threat Research and Reporting) la Bitdefender după prezentarea Cristinei despre modul în care sunt identificate atacurile, dar și ce tendințe putem vedea acum în ceea ce privește securitatea cibernetică.


Mai multe pe Start-up