Idei de afaceri. O fosta economista face dulciuri “regale”, dupa o reteta veche de 100 de ani

Idei de afaceri. O fosta economista face dulciuri “regale”, dupa o reteta veche de 100 de ani

O fosta economista, in varsta de 50 de ani, a pornit o afacere cu dulciuri care se serveau la Casa Regala si palatele boierilor Ghica.

Ca sa-si puna ideea in practica, Camelia Ghican a investit o suma de 5.000 de euro, iar dulciurile sunt realizate manual, din ingredient naturale, fara E-uri sau aditivi, precum nuca de calitate, miere de albine, crema ganache din cacao si ciocolata belgiana superioara.

“Cornetul este secretul prajiturii, se lucreaza foarte greu, cu o manopera elaborata, pe tavi unse cu ceara de albine, taiate fierbinti cu cutite incinse in foc, numai in 2 persoane, pe niste fuse speciale de lemn. Este o reteta de pe vremea fanariotilor, adusa de cofetarii boierilor Ghica odata cu venirea si stabilirea lor in Moldova pe Valea Trotusului si transmisa din cofetar in cofetar, din generatie in generatie”, dupa cum a explicat Camelia Ghican pentru wall-street.ro.

Pentru anul viitor aceasta intentioneaza sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii si sa mai angajeze cel putin doi salariati. Anul acesta, antreprenoarea estimeaza ca va avea o cifra de afaceri de 200.000 de lei.

In ceea ce priveste desfacerea produselor, cornetele boieresti ale Casei Ghican se vand la diferite targuri de produse traditionale.

“Sunt clienti care cumpara in fiecare week-end sau in timpul saptamanii pe baza de comanda prealabila pentru evenimente in familie sau la birou. Ne-am axat pe un singur tip de prajitura, care nu se gasesc in alte cofetarii, (desert de nisa) aceste cornete boieresti, 65 lei/kg”, a afirmat antreprenoarea.

Sursa: Stiri Yahoo