Hackathon de Open Banking: Finqware pune la dispoziție infrastructura de test

Hackathon de Open Banking: Finqware pune la dispoziție infrastructura de test Hackathon de Open Banking: Finqware pune la dispoziție infrastructura de test

Românii de la Finqware, unul dintre cele mai cunoscute startup-uri de pe segmentul fintech, organizează pe 14 septembrie un hackathon de open banking.

Data de 14 septembrie este una istorică pentru industria bancară europeană. Este ziua în care toate băncile din Europa sunt obligate să expună, către aplicății terțe, datele clienților lor pe conexiuni de tip API, în medii de producție.

Data este un termen legal stabilit de Directiva Revizuită de Plăti (PSD2) și se aplica fără excepție pe tot teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se întâmplă chiar dacă în România nu a fost transpusă în lege organică.

Pentru a marca acest moment și pentru a da startul inovației bazate pe disponibilitatea datelor bancare către aplicății terțe, Finqware, prima infrastructură de agregare de date bancare din România, organizează prima ediție a Open Banking Hackathon.

Competiția se va desfășura în București, la Mindspace Business District între 14 și 15 septembrie. Pe durata întregului weekend echipe selectate de dezvoltatori IT și experți în digital banking vor concura cu aplicațiile și soluțiile create pe infrastructură de test pusă la dispoziție de organizatori și prin care se pot conecta la mai multe bănci din România, Cehia, Ungaria și Polonia.

Mai multe pe Start-up