Fonduri norvegiene și SEE de până la 200.000 euro pentru startup-urile românești

Fonduri norvegiene și SEE Fonduri norvegiene și SEE de până la 200.000 euro pentru startup-urile românești

Startup-urile din România pot obține finanțări nerambursabile între 10.000 și 200.000 de euro pe proiect, printr-o nouă linie de fonduri norvegiene și SEE. Un total de 3,5 milioane de euro este pus la dispoziție pentru startup-uri cu activități inovatoare în industria verde, proiecte blue growth de tehnologii ecologice și companii ICT.


Programul “Dezvoltarea IMM-urilor în România” contribuie la obiectivele generale ale Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Obiectivul Programului este creșterea valorii adăugate și dezvoltarea durabilă în sectorul românesc de afaceri. Programul caută să stimuleze și să implementeze o cooperare de afaceri pe termen lung între Islanda, Liechtenstein și Norvegia și România, pe baza dezvoltării și inovării în afaceri.


Intensitatea sprijinului reprezintă până la 85% din totalul activităților eligibile din cadrul proiectului. Așadar, în situația în care grantul va ajunge la 85%, start-upul beneficiar va trebui să acopere din resurse proprii restul de 15% din investiție. O cerință este ca solicitantul să fie înființat de cel puțin 6 luni, dar nu mai mult de 4 ani de la data termenului limită din apel.


Mai multe pe Start-up.ro