Fonduri de peste 1 mld. EUR, destinate companiilor afectate în perioada pandemiei. Cum obții banii?

Fonduri de peste 1 mld. EUR, destinate companiilor afectate în perioada pandemiei. Cum obții banii? Fonduri de peste 1 mld. EUR, destinate companiilor afectate în perioada pandemiei. Cum obții banii?

Comisia Europeană a propus un plan de redresare economică în valoare de 2,4 trilioane euro, sumă ce va fi direcționată către toate statele comunitare și sectoarele afectate de criza COVID, scopul acestuia fiind de a combate și minimiza eventualele pagube materiale ce ar putea apărea în urma crizei generate de perioada pandemiei, care a afectat toată Uniunea Europeană.

La nivel local, asigurarea capitalului de lucru necesar pentru întreprinderile afectate de COVID-19 reprezintă principala prioritate pentru Guvernul României și Uniunea Europeană, ca urmare a închiderii temporare a activităților, reducerii cererii de consum și întreruperilor din lanțul de aprovizionare, bugetul total de investiții ridicându-se la peste 1 miliard de euro[1].


Schema COVID: Principalele măsuri de ajutor propuse de Guvernul României


Un număr de șase măsuri au fost propuse de autorități, ce vizează diferite paliere economice, pentru a spriini financiar companiile care vor solicita finanțare pentru capitalul de lucru, investiții noi, sprijin pentru structurile sportive, companii fără angajați sau PFA ori companii afectate de plata chiriilor cât timp magazinele de mari dimensiuni au fost închise.


Granturi pentru investiții și reconversia economică a IMM – buget de 550 mil. EUR


Obiectivul acestei Scheme constă în acordarea de granturi pentru reconversia activităților IMM, dar și pentru realizarea de investiții necesare în economie. Valoarea schemei este de 550 mil. euro, dintre care circa 415 mil. euro din fonduri externe nerambursabile, circa 62 mil. euro cofinanțare de la bugetul de stat și aproximativ 72 mil. euro cofinanțare proprie asigurată de beneficiarii finanțării.


Mai multe pe Start-up