Facebook rămâne fără aliați pentru Libra. De ce se retrag susținătorii proiectului

Facebook rămâne fără aliați pentru Libra. De ce se retrag susținătorii proiectului Facebook rămâne fără aliați pentru Libra. De ce se retrag susținătorii proiectului

Facebook rămâne fără aliați pentru proiectul Libra. La o săptămână după retragerea PayPal, alți jucători extrem de importanți din industria financiară au anunțat faptul că se delimitează de proiectul inițiat de Facebook.

Este vorba despre Visa, Mastercard, eBay, Stripe și Mercado Pago, după cum anunță The Verge.

”Visa a decis să nu participe în cadrul Asociației Libra în acest moment. Vom continua să evaluăm acest proiect iar decizia noastră finală va fi bazată pe o serie de factori, inclusiv abilitatea asociației de a satisface toate cerințele din punct de vedere legislativ”, au precizat reprezentanții Visa.

Prima întâlnire a consiliului Libra ar urma să aibă loc pe data de 14 octombrie, la Geneva.

”Respectăm viziunea Asociației Libra. Însă, eBay a luat deciza de a nu mai continua ca membru fondator al acestui proiect”, au spus oficialii eBay, un răspuns similar fiind oferit și de cei de la Stripe. ”Libra are potențial. Vom urmări progresul acestui proict și rămânem deschiși să lucrăm alături de Asociația Libra într-o etapă ulterioară”.

Mai multe pe Start-up