Diferenţe devastatoare: În timp ce în România durează 14 ore o călătorie cu trenul Bucureşti - Cluj-Napoca, în Spania a fost prezentat astăzi primul tren care merge cu 1.200 de km pe oră

Diferenţe devastatoare: În timp ce în România durează 14 ore o călătorie cu trenul Bucureşti - Cluj-Napoca Diferenţe devastatoare: În timp ce în România durează 14 ore o călătorie cu trenul Bucureşti - Cluj-Napoca

În România, o cursă cu trenul de la Bucureşti la Cluj-Napoca durează în medie 14 ore, distanţa fiind de circa 450 km. În acelaşi timp, în Spania a fost prezentat primul tren care circulă cu o viteză de 1.200 de km pe oră, potrivit Bloomberg.

Hyperloop Transportation Technologies a prezentat miercuri prima capsulă la scară reală, oferind lumii o mostră din ceea ce înseamnă viitorul călătoriilor.

Capsula, cu o lungime de 32 de metri şi o greutate de 5 tone, a fost prezentată în Spania şi va fi mutate în Toulouse, Franţa, pentru modificări suplimentare înainte de a fi utilizată în călătoriile comerciale, a transmis startup-ul din California, cunoscut sub numele de HyperloopTT.

Numit Quintero One, produsul este făcut aproape în întregime din material compozit.

Hyperloop este o tehnologie care a câştigat popularitate după ce miliardarul Elon Musk a introdus-o în spaţiul public în 2013, ceea ce a determinat câteva companii să se alăture în cursa pentru construirea unui sistem de transport public de mare viteză.

Mai multe pe Start-up