Cu numai 30 de angajaţi full-time, o firmă din România face afaceri de 43 de milioane de lei. Care este cheia succesului

Cu numai 30 de angajaţi full-time, o firmă din România face afaceri de 43 de milioane de lei. Care este cheia succesului Cu numai 30 de angajaţi full-time, o firmă din România face afaceri de 43 de milioane de lei. Care este cheia succesului

Fraţii Logofătu, care au fondat prima companie românească de IT listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa Aero, Bittnet, pariază pe creşterea pieţei de consultanţă şi soluţii IT şi ţintesc venituri de 100 de milioane de lei până în 2020.

”Elian şi Dendrio sunt consultanţi ca şi noi, iar cei de Equatorial sunt dezvoltatori, fiind o platformă de dezvoltare cu şanse de creştere exponenţială. Dacă noi creştem 40% sau 60% şi este bine, pentru Equatorial o creştere de 1.000% poate fi accesată foarte uşor“, declară Cristian Logofătu, cofondator şi director financiar al grupului Bittnet.

Pariurile fraţilor Logofătu în segmentul de integrare de soluţii IT&C şi furnizare de servicii de training în domeniul IT au fost roditoare până acum. În 2012, cifra de afaceri a companiei era de 3,8 milioane de lei, iar profitul era la 50.000 de lei. În doar cinci ani, compania a crescut de peste unsprezece ori, ajungând la venituri consolidate de 43 de milioane de lei, iar câştigurile au ajuns de 36 de ori mai mari, ajungând la un profit net consolidat de 1,8 milioane de lei în 2017. Datele consolidate include şi rezultatele GECAD NET, actuala Dendrio.

Echipa Bittnet reuneşte aproximativ 60 de persoane, din care 30 sunt angajaţi cu normă întreagă în cadrul structurilor Bittnet şi Dendrio, în timp ce restul sunt contractaţi pentru diverse soluţii şi servicii, acesta fiind unul dintre elementele modelului de business aplicat de fraţii Logofătu.

”E mult mai important să vină cineva atunci când ai nevoie să livreze o soluţie, decât să stea să se uite trei săptămâni pe pereţi. Întreaga echipă se apropie de 60 de oameni, cu echipă tehnică şi vânzări, din care o parte sunt angajaţi, adică sunt prezenţi şi au activităţi în fiecare zi, iar restul sunt colaboratori, care lucrează şi cu noi, şi cu alte companii. Dar este valoros întreg sistemul“, explică Cristian Logofătu.

Mai multe pe BusinessMagazin.ro