Consiliul Național pentru Transformarea Digitală: cum se poate digitaliza administrația publică

Consiliul Național pentru Transformarea Digitală: cum se poate digitaliza administrația publică Consiliul Național pentru Transformarea Digitală: cum se poate digitaliza administrația publică

Autoritatea pentru Digitalizarea României – ADR l-a invitat pe Mihai Matei, Președintele ANIS, să facă parte din Board-ul Consiliului Național pentru Transformarea Digitală (CNTD) - organul consultativ al ADR, creat în vederea colaborării cu sectorul privat și societatea civilă.

În acest parteneriat, al cărui obiectiv comun este digitalizarea serviciilor publice și a mediului privat, ANIS vine cu expertiza cumulată a celor 140 de membri, companii de software și servicii IT, precum și accesul la resursele DIGITALEUROPE, organism ce reprezintă industria europeană de tehnologie digitală.


”Apreciem abordarea colaborativă, interinstituțională de lucru, bazată pe încredere. Deciziile de astăzi vor modela România în următorii cinci ani, iar păstrarea ritmului cu dezvoltarea tehnologică și progresul la nivelul Europei este esențială. CNTD poate să fie vocea de referință în transformarea digitală, iar noi suntem pregătiți să punem pe masă toate resursele pentru atingerea obiectivului comun”, a declarat Mihai Matei, Președintele ANIS.


Printre prioritățile CNTD se regăsesc: elaborarea recomandărilor cu privire la politicile publice în domeniul transformării digitale, participarea - în calitate de organism consultativ - la elaborarea cadrului normativ și instituțional în domeniul transformării digitale, inclusiv cu privire la interoperabilitatea sistemelor informatice ale instituțiilor publice, organizarea de dezbateri pe temele de interes de pe agenda publică din domeniul transformării digitale, analizarea și propunerea de soluții pentru transformarea digitală a instituțiilor publice din România.


Mai multe pe Start-up