CFR vrea sa cumpere energie electrica la Bursa Romana de Marfuri

CFR vrea sa cumpere energie electrica la Bursa Romana de Marfuri

Administratorul retelei feroviare publice CFR SA a programat la 17 iulie o licitatie la Bursa Romana de Marfuri (BRM) pentru achizitia de electricitate necesara consumului companiei.

"Operatorii economici interesati vor depune la BRM oferta pentru intreaga cantitate, de 20.500 MWh, din care 17.000 MWh energie electrica de joasa tensiune si 3.500 MWh energie electrica de medie tensiune, modalitatea de calcul a pretului fiind stipulata in documentatia de licitatie", se arata intr-un comunicat al CFR.

Perioada de livrare a energiei, utilizata in statiile de cale ferata, sectiile si cladirile administrative ale companiei, este 1 septembrie 2014 - 30 august 2015, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut.

Termenul limita pentru primirea documetatiei si a ofertelor este 17 iulie, sedinta de tranzactionare urmand sa aiba loc in aceeasi zi.

Evaluarea ofertelor se va realiza prin compararea propunerilor financiare determinate prin insumarea valorilor rezultate din inmultirea pretului total (care va sta la baza incheierii contractului) cu cantitatea maxima aferenta fiecarui tip de energie (medie si joasa tensiune), precizeaza compania.

Dan Sova, fostul ministru al Transporturilor, declara ca CFR SA va achizitiona energie de pe piata reglementata OPCOM, incepand de la jumatate lunii iunie, precizand ca intrarea administratorului retelei feroviare "in aceasta logica fireasca" va genera cheltuieli cu electricitate mai mici cu 10-15%.