CE recomanda flexibilitate in politicile de austeritate in cazul agravarii situatiei economice

CE recomanda flexibilitate in politicile de austeritate in cazul agravarii situatiei economice

Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn (foto), a recomandat anumitor tari europene sa dea dovada de flexibilitate in politicile de austeritate daca situatia economica actuala se va agrava.

"In contextul in care situatia economica mondiala pare sa slabeasca din nou, statele membre (ale UE) care dispun de marje de manevra bugetare trebuie sa fie pregatite sa revizuiasca ritmul consolidarii (Bugetare) in cazul tn care conditiile macroeconimce se vor agrava", a declarat Rehn, citat de Agerpres.

"Chiar daca reducerea deficitului este un element cheie pentru a garanta tncrederea pietelor, ea trebuie aplicata intr-un mod cat mai favorabil cresterii", a subliniat comisarul european.

Dezbaterea privind oportunitatea politicilor de austeritate implemementate in numeroase tari europene a agitat discutiile din cadrul adunarii anuale a FMI, la care iau de obicei parte ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din intreaga lume.

Sefa FMI, Christine Lagarde, a lansat aceasta dezbatere, declarandu-se in favoarea unei amanari de doi ani pentru Grecia, pentru a-i permite sa-si atinga obiectivele de reducere a deficitelor, cerute de creditorii sai internationali.