Ce avantaje au antreprenorii români de pe urma noilor reglementări UE pentru comerțul electronic

reglementări UE pentru comerțul electronic Ce avantaje au antreprenorii români de pe urma noilor reglementări UE pentru comerțul electronic

Începând cu data de 1 iulie 2021, intră în vigoare noile reglementări privind TVA-ul care se aplică în cazul cumpărăturilor online din afara UE. Aceste reglementări vor face ca achizițiile online din China să devină mai scumpe și, prin urmare, mai puțin profitabile, din cauza faptului că TVA-ul se va aplica și pentru cumpărăturile online transfrontaliere cu valoare declarată de până la 10 euro.


Scopul noilor reglementări este de a moderniza comerțul electronic destinat direct consumatorilor prin depășirea barierelor privind comerțul online transfrontalier și crearea unui mediu competitiv mai echitabil și echilibrat între companiile din blocul comunitar și cele din afara UE.


În prezent, românii care care cumpără online din afara UE bunuri cu valoarea declarată de până la 10 euro nu plătesc TVA pentru achiziție. Pentru bunurile cu valoare declarată între 10 și 150 de euro, cumpărătorii nu plătesc taxe vamale, dar plătesc TVA .


Actuala reglementare a comerțului online transfrontalier ar fi condus la o pierdere semnificativă a veniturilor și un impact sever asupra bugetelor UE și ale statelor sale membre, oferind comercianților din afara UE un avantaj competitiv neloial.


Mai multe pe Start-up