Câștigătorii Hackathonului AI organizat la București de Camera de Comerț Franceză

Câștigătorii Hackathonului AI organizat la București de Camera de Comerț Franceză Câștigătorii Hackathonului AI organizat la București de Camera de Comerț Franceză

Pe 9 iulie a avut loc în cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) sesiunea de încheiere a Hackathonului AI.

Reprezentanți ai echipelor câștigătoare din România și din Franța, ai Polytech Nice Sophia Antipolis și ai Universității Politehnice București, alături de Monica Obogeanu, Startup Project Manager Orange, au făcut bilanțul unui proiectului.

Echipele câștigătoare ale Hackathonului AI

  • Finbot oferă angajaților organizațiilor un mod de căutare interactivă a informației nestructurate, prin intermediul unui algoritm de Machine Learning.
  • Sales Lead Generator permite prioritizarea eficientă a potențialilor clienți prin Machine Learning, actualizând și folosind datele disponibile despre profilul cumpărătorului pentru a prezice probabilitatea de conversie.
  • Heimdal îmbunătățește consumul electric printr-o soluție hardware, cu un algoritm de Machine Learning ce identifică și optimizează amprentele digitale și obișnuințele de consum, atât pentru distribuitori, cât și pentru consumatori.
  • AIStatistici își propune să valorifice volume mari de date prin utilizarea acestora ca resursă pentru realizarea unor predicții capabile să ofere un avantaj competitiv companiilor. Caracterul inovator al aplicației derivă din capacitatea acesteia de a corela date ce reflectă procese interne de durată din interiorul organizației cu date ce pun în evidență tendințe manifestate în mediul socio-economic extern.
  • GreenCoach este echipa din cadrul Polytech Nice Sophia Antipolis, formată din patru studenți din anul al treilea, Departamentul Computer Science. Proiectul GreenCoach, inițiat de Orange Franța, este o aplicație ce îi ajută pe utilizatori să devină mai responsabili față de mediu și să economisească energie.

Mai multe pe Start-up