București a fost desemnat al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri

București a fost desemnat al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri București a fost desemnat al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri

În cel mai recent studiu publicat de către compania britanică din domeniul performanței Internetului broadband BroadBandSavvy, Bucureștiul a fost desemnat al treilea cel mai bun oraș în care să trăiești dacă ești gamer.


e primele locuri s-au clasat Austin și Seul, iar Capitala României devansează mari orașe precum Paris, Los Angeles, Hong Kong sau Montreal.


Principalele puncte pentru care București a obținut locul 3 sunt banda largă de Internet de mare viteză la prețuri foarte mici, acoperire 5G completă în tot orașul, costul scăzut al chiriei și numărul de evenimente dedicate esports. Potrivit studiului, viteza medie de internet în București este de 164 Mbps, iar scorul total obținut este de 18 puncte, cu 0,5 mai puțin decât Seul și cu 1 punct mai puțin decât Austin.


Mai mult, București are 1148 de job-uri in industria dezvoltatoare de jocuri video la 100.000 de persoane, mai mult decat Seul și New York.


Studiul a analizat 74 de oraşe diferite, cu o populaţie de cel puţin 500.000 de locuitori, fiind luate în calcul criterii precum disponibilitatea şi costurile de Internet de mare viteză, numărul evenimentelor de gaming și a competițiilor esports din ultimii 5 ani, locurile de muncă în industria dezvoltatoare de jocuri, acoperirea 5G, costurile hardware pentru jocuri şi costurile locuinţelor.


Mai multe pe Start-up