BT Mic primește 7 mil. de euro pentru finanțarea IMM-urilor

finanțarea IMM-urilor BT Mic primește 7 mil. de euro pentru finanțarea IMM-urilor

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat BT Mic, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, un al doilea împrumut în lei, echivalentul a 7 milioane de euro, pentru extinderea accesului la finanțare pentru întreprinderile micro și mici din țară.


BT Mic este o companie care susține prin finanțări companiile mici, un segment cu mare potențial în România și un factor cheie în ceea ce privește ocuparea forței de muncă și creșterea economică. Compania a fost înființată în 2016 și a devenit cea mai mare instituție de microfinantare din România, susțînând până acum peste 10.000 de antreprenori.

BT Mic este o instituție de creditare partenera EFSE din decembrie 2018, beneficiind până acum atât de finanțare dedicată, cât și de asistență tehnică orientată spre creșterea capacităților companiei de a susține întreprinderile micro și mici și spre sporirea notorietății acesteia în rândul antreprenorilor locali.

Christoph Tiskens, președintele Consiliului de Administrație EFSE, declara: „Suntem mândri să susținem BT Mic. EFSE recunoaște rolul crucial pe care îl au companiile micro și mici în dezvoltarea economiei României, iar nouă facilitate de credit va permite BT Mic să ofere finanțare pentru peste 800 de companii, în moneda locală, protejându-le astfel de riscul valutar".


Mai multe pe Start-up