Barometrul SmartBill: IMM-urile încep să recupereze din business-ul de anul trecut

Barometrul SmartBill: IMM-urile încep să recupereze din business-ul de anul trecut Barometrul SmartBill: IMM-urile încep să recupereze din business-ul de anul trecut

Conform barometrului SmartBill, cifra de afaceri a IMM-urilor a ajuns în luna iunie la doar -0,6% față de aceeași perioadă din 2019.


Mediul de afaceri din România a înregistrat cea mai bună lună de la relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus și, la finalul lunii iunie, IMM-urile locale sunt la doar 0,6% distanță de cifrele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.


Evoluția lunară este, de asemenea, pozitivă, astfel că, față de luna mai 2020, avansul este de 7,9%.


Statistica este realizată de Barometrul SmartBill, primul tool de măsurare în timp real a evoluției IMM-urilor din România.


Evoluție încurajatoare

Potrivit platformei, ce monitorizează peste 20.000 de intreprinderi mici și mijlocii din toată țara, luna iunie a consemnat cea mai importantă evoluție în cifrele year over year. Dacă în luna mai, IMM-urile din România erau la -14,9% față de aceeași perioadă a anului 2019, la finalul primei luni de vară cifra de afaceri a urcat până la o diferență de doar 0,6%.


”Este un progres ce ne dă speranțe și ne arată că IMM-urile au puterea și know-how-ul de a se repune pe picioare. Luna iunie a marcat cea mai puternică revenire de la momentul primelor relaxări, de peste 14 puncte procentuale YOY. Cu siguranță vor trece pe plus în luna iulie, mai ales dacă ne uităm la semnalele pe care le primim din evoluția lunară, unde IMM-urile au recuperat deja peste 30% în ultimele 2 luni”, spune Radu Hasan, cofondator & CEO SmartBill.


Mai multe pe Start-up