Barometrul de Încredere 2020: de ce se tem și în cine își pun speranța oamenii de pe tot globul

Barometrul de Încredere 2020 Barometrul de Încredere 2020: de ce se tem și în cine își pun speranța oamenii de pe tot globul

Barometrul de Încredere Edelman 2020 arată că, în pofida unei economii globale puternice și a nivelului foarte scăzut al șomajului, cei mai mulți dintre respondenții din statele dezvoltate nu se așteaptă să fie într-o situație mai avantajoasă peste cinci ani. 56% consideră că actuala formă de capitalism face mai mult rău decât bine.


”Trăim într-un paradox al încrederii”, spune Richard Edelman, CEO al Edelman. ”De când am început să măsurăm nivelul de încredere, acum 20 de ani, creșterea economică a dus la creșterea încrederii. Acest trend continuă în Asia și în Orientul Mijlociu, dar nu și în țările dezvoltate, unde inegalitatea veniturilor naționale este acum un factor mai important. Fricile înăbușesc speranța, iar crezul că munca susținută duce la ascensiune socială a fost invalidat.”


Majoritatea angajaților (83%) la nivel global se tem că își vor pierde locul de muncă din cauza automatizării, se tem de o recesiune care se întrezărește, de lipsa unei pregătiri adecvate, de o concurență străină mai ieftină, de imigranție și de o economie bazată pe contracte temporare.


Totodată, 57% dintre respondenți sunt îngrijorați că vor pierde respectul și demnitatea de care s-au bucurat în trecut, în țările lor. Aproape două din trei persoane simt că ritmul schimbărilor tehnologice este prea rapid.


Mai multe pe Start-up.ro