Automatizare și lucrători străini - ce soluții avem ca să scăpăm de deficitul de personal din România

Automatizare și lucrători străini - ce soluții avem ca să scăpăm de deficitul de personal din România Automatizare și lucrători străini - ce soluții avem ca să scăpăm de deficitul de personal din România

Importul de specialiști din străinătate, automatizarea și externalizarea reprezintă principalele soluții pe termen scurt și mediu pentru companiile din România, care se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent.

Aceasta este concluzia lui Marian Hanganu, directorul de vânzări al Romanian Software, care a susținut o prezentare despre deficitul de forță de muncă din România și soluțiile imediate pentru această problemă, în cadrul Conferinței Operational HR 2018.

”În primul rând, importul de personal a ajuns să fie o opțiune tot mai des luată în calcul de angajatori, pe fondul crizei din piața muncii. Conform statisticilor de anul acesta, țării noastre îi lipsesc peste un milion de oameni care ar trebui să acopere diverse posturi”, a declarat directorul de vânzări al Romanian Software.

”România traversează o adevărată iarnă demografică și sunt date care ne arată că pe fondul migrației și din cauze naturale am ajuns să pierdem anual 300.000 de oameni. Companiile au la dispoziție doar câteva modalități, prin care pot contracara lipsa de personal care se tot adâncește, iar importul de muncitori străini este, în cele mai multe dintre situații, una dintre soluțiile viabile”, a mai spus Marian Hanganu.

Potrivit acestuia, pe lângă importul de specialiști și automatizare, externalizarea anumitor activități și robotizarea sunt alte variante care pot fi aplicate pentru a contracara efectele crizei de personal cu care se confruntă tot mai mulți angajatori din România.

Mai multe pe Start-up