Analiză: criza de microcipuri în mijlocul unei furtuni perfecte

microcipuri Analiză: criza de microcipuri în mijlocul unei furtuni perfecte

Industria mondială a semiconductorilor, cu venituri de 440 de miliarde de dolari, se confruntă cu o penurie care îngrijorează guvernele. După ani de deflație determinată de tehnologie, sectorul provoacă acum îngrijorări legate de inflație, iar criza de semiconductori se va prelungi probabil până anul viitor, afectând sectoare precum cel al automobilelor și economii legate de ele cum ar fi cea a Germaniei, arată o analiză eToro.


Ben Laidler, strategul eToro pentru piețele globale, are peste 25 de ani de experiență în investiții pe piețele de capital la nivel global, deținând roluri la companii de top cum ar fi Rothschild, UBS, JP Morgan și HSBC. Este absolvent al London School of Economics (LSE) și al Universității Cambridge, asociat al Institutului de Management și Cercetare a Investițiilor (IIMR) și un comentator obișnuit al piețelor financiare globale.


„Nu vedem o creștere majoră a prețurilor cipurilor (a se vedea graficul), dar vedem că “cipurile au devenit noul petrol”, cu o cerere foarte mare și diversificată, cu mai puțină ciclicitate și cu bariere înalte la intrare”, arată Ben Laider, analist eToro pentru piețe globale.


Mai multe pe Start-up