Ai vrea o nouă viață digitală? Colegul de lângă tine s-ar putea să-și dorească

Viata digitala Ai vrea o nouă viață digitală? Colegul de lângă tine s-ar putea să-și dorească

Peste 40% dintre utilizatori și-ar schimba stilul de viață digitală în 2020. Majoritatea acestora își propun să reducă timpul pe care îl petrec pe dispozitive, arată un studiu Kaspersky.

Anul trecut a fost unul dificil pentru datele noastre private. Furturile de parole au crescut cu 60% comparativ cu anul 2018, furturile datelor de autentificare fiind de asemenea în creștere – în special cele pentru site-urile pornografice și cu un conținut pentru adulți au crescut cu peste 100%.

Acest lucru i-a determinat pe mai mult de jumătate dintre utilizatorii de Internet (56%) să simtă că, în lumea digitală modernă, este imposibil să ai o viață cu adevărat privată, iar pe unul din trei utilizatori (32,3%) să se simtă nesigur în legătură cu modul în care își poate proteja pe deplin confidențialitatea datelor în mediul online.

Așadar, nu este surprinzător faptul că un nou sondaj realizat de Kaspersky a arătat că 42,3% ar face o „rezoluție” digitală de Anul Nou pentru 2020, mai degrabă decât una tradițională, de tipul „să slăbesc”, „să trăiesc sănătos”.

Cercetarea Kaspersky a arătat că oamenii vor să aibă standarde mai ridicate în ceea ce privește comportamentul în mediul online, propunându-și, pentru prima dată, obiective precum utilizarea unor parole mai bune și reducerea nivelului de stres cibernetic.


Mai multe pe Start-up