70% din părinți cred că educația financiară a copiilor trebuie să înceapă la 7 ani

educația financiară a copiilor trebuie să înceapă la 7 ani 70% din părinți cred că educația financiară a copiilor trebuie să înceapă la 7 ani

Cursurile de educație antreprenorială sunt din ce în ce mai căutate de părinți din dorința de a le asigura copiilor toate pârghiile necesare în alegerea unei viitoare meserii, precum și descoperirea și dezvoltarea abilităților. 47% dintre părinți văd în cursuri o bună oportunitate prin care copii își vor însuși aptitudini utile în viitor, în timp ce 37% dintre ei cred că acestea îi vor ajuta pe copii să își descopere potențialul.


Aceste date au reieșit dintr-un studiu intern realizat de proiectul de educație antreprenorială Kids in Business, desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2021, în rândul părinților care au optat să își înscrie copii la cursuri.


Datele studiului Kids in Business, cu privire la necesitatea cursurilor de antreprenoriat, reflectă cifrele barometrului EY pe 2019, din care reiese că educația precară și teama de eșec se numără printre motivele pentru care 1 din 3 startup-urile din România nu reușește să atingă al doilea an de activitate.


Mai multe pe Start-up